12

بهترین غذاهای ایتالیایی | انواع پاستا و پیتزا + عکس

[ad_1]

بهترین غذاهای ایتالیایی شامل انواع پیتزاها، پاستاها و غذاهایی بر پایه خمیر، پنیر و گوشت هستند که با سس‌های دست‌ساز سرو می‌شوند.

غذاهای ایتالیایی از معروف‌ترین غذاهای منوی بین‌الملل در رستوران‌های کشورهای مختلف هستند. فرهنگ غذایی ایتالیا بیش از هر کشوری به سایر نقاط جهان نفوذ کرده و با ذائقه اغلب مردم متناسب است. غذاهای ایتالیایی ساده نیز در بسیاری از نقاط جهان جای خود را در خوراک روزمره افراد به دست آورده‌اند.

غذاهای ایتالیایی در کشور ما طرفداران بسیاری دارند. پیتزا و پاستا، از انواع غذای ایتالیایی رایج در ایران هستند که نام آن‌ها در منوی بیشتر رستوران‌ها به چشم می‌خورد. اگر به آشنایی با غذای ملی کشورهای مختلف جهان علاقه دارید، در ادامه ما را همراهی کنید. در این مقاله ما به معرفی ۱۵ غذای ایتالیایی معروف خواهیم پرداخت.

با بهترین غذاهای ایتالیایی آشنا شوید:

پیتزا پپرونی (Pepperoni Pizza)

پیتزا پپرونی یکی از غذاهای ایتالیایی معروف در سراسر جهان است که از نوعی سوسیس تند و خشک تهیه می‌شود. این پیتزا نوعی غذای ایتالیایی ساده به شمار می‌رود که در پخت آن به‌جز سوسیس گوشت گوساله، از موادی مانند گوجه فرنگی، پنیر و خمیر پیتزا استفاده شده است. پیتزا پپرونی نخستین بار در سال ۱۹۱۹ میلادی، توسط مهاجران ایتالیایی در نیویورک آمریکا پخته شد؛ اما به‌دلیل طبخ آن به دست ایتالیایی تبارها، در جهان به‌عنوان غذایی ایتالیایی شناخته می‌شود.

برش های مثلثی پیتزا پپرونی؛ منبع عکس: وب سایت thespruceeats.com؛ عکاس: Pete Scherer

منبع عکس: وب‌سایت thespruceeats.com؛ عکاس: Pete Scherer 

برای تهیه سوسیس پپرونی به‌طور معمول از گوشت گوساله استفاده می‌کنند؛ اما در کشورهای مختلف با توجه به ذائقه مردم آن کشور، از مخلوط گوشت حیوانات در تهیه این سوسیس استفاده می‌شود. نمک، پاپریکا، فلفل چیلی یا قرمز، رازیانه و سیر از دیگر چاشنی‌های مورد استفاده در پیتزا پپرونی هستند.

فرایند تخمیر سوسیس پپرونی سبب تندی بیشتر آن می‌شود و پیتزای پپرونی نیز در دسته غذاهای تند ایتالیایی قرار دارد. در بسیاری از نقاط ایتالیا، سوسیس پپرونی را به‌صورت دست‌ساز آماده می‌کنند؛ اما در حال حاضر تولید این سوسیس محدود به ایتالیا نیست. این غذای ایتالیایی با گوشت گوساله از محبوب‌ترین غذاها در سراسر جهان به شمار می‌رود و در منوی بهترین رستوران های تهران نیز نام آن به چشم می‌خورد.

پاستا چیکن آلفردو (Chicken Alfredo Pasta)

غذاهای ایتالیایی با پاستا از محبوب‌ترین غذاهای این کشور هستند که با سس‌های مختلفی طبخ می‌شوند. در میان سس‌های مورد استفاده در پاستاها، چیکن آلفردو سازگاری بیشتری با ذائقه مردم سایر کشورها دارد. ترکیب شیر، خامه، قارچ، پنیر پارمزان و کره، همراه با تکه‌های ترد مرغ، سس چیکن آلفردو را تشکیل می‌دهند.

پاستا آلفردو با پنیر پارمزان؛ منبع عکس: وب سایت iamafoodblog.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت iamafoodblog.com؛ عکاس: نامشخص

هر ایتالیایی در طول سال به‌طور متوسط بیش از ۲۰ کیلو پاستا مصرف می‌کند و این ماده غذایی در ایتالیا محبوبیت بالاتری از سایر ترکیب‌های نشاسته‌دار دارد. پاستا چیکن آلفردو از مهم ترین غذاهای ایتالیایی با مرغ است و طبخ آن بسیار سریع انجام می‌شود.

پاستا چیکن آلفردو نخستین بار حدود ۱۳۰ سال قبل و در دهه ۱۸۹۰ میلادی، توسط شخصی به نام آلفردو، در رستورانی کوچک و خانوادگی در شهر رم طبخ شد. امروزه این پاستای ایتالیایی از غذاهای ثابت در رستوران‌های مختلف کشورهای جهان به شمار می‌رود و گردشگران در سفر به نقاط مختلف جهان، امکان صرف این غذای لذیذ و محبوب را در رستوران‌ها خواهند داشت. 

اسپاگتی کاربونارا (Spaghetti Carbonara)

اسپاگتی کاربونارا از معروف‌ترین غذاهای ایتالیایی به شمار می‌رود که در رستوران‌های شهرهای مختلف ایتالیا و به‌خصوص رم، انتخاب بسیاری از گردشگران است. سرآشپزهای ایتالیایی طبخ نخست این غذا را به آشپزی جوان از شهر بولونیا (Bologna)، نسبت می‌دهند.

اسپاگتی کاربونارا با تزئین پنیر پارمسان، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Javier Somoza

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Javier Somoza

مواد اصلی برای تهیه سس کاربونارا شامل بیکن، زرده تخم‌مرغ، شیر، خامه، فلفل سیاه و پنیر است. نوع سنتی اسپاگتی کاربونارا سیر ندارد و فلفل سیاه طعم‌دهنده اصلی آن به شمار می‌رود.

امروزه در رستوران‌های متنوع جهان، سس کاربونارا را با ترکیبات تازه‌ای از مواد غذایی محبوب درست می‌کنند. مواد غذایی مورد استفاده در این غذا در هر کشوری با توجه به ذائقه غذایی مردم آن کشور متفاوت است. برخی رستوران‌ها با جایگزینی میگو به‌جای بیکن، کاربونارا را به غذایی دریایی تبدیل می‌کنند. همچنین با تغییر بیکن به کنگر یا مواد غذایی گیاهی، این اسپاگتی مناسب گیاهخواران می‌شود.

لازانیا (Lasagna)

لازانیا با شهرتی جهانی در دسته غذاهای ایتالیایی با گوشت قرار دارد؛ البته این غذای معروف ایتالیایی در کشورهای مختلف با ترکیب مواد غذایی جدید نیز طبخ می‌شود.

لازانیا با پنیر برشته، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: jeffreyw

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: jeffreyw

لازانیا غذایی از خانواده ماکارونی‌ها است که مواد آن به‌صورت لایه‌لایه با ورقه‌هایی از لازانیا، سس گوشت (مخلوطی از گوشت گوساله، پیاز، گوجه‌فرنگی و سبزیجات) و سس بشامل روی هم قرار می‌گیرند. در هر لایه پنیر پارمزان و موزارلا را به این ترکیب اضافه می‌کنند تا این غذا لذیذتر شود. در رستوران‌های مختلف به‌جای استفاده از سس گوشت، از ترکیب مواد غذایی گیاهی برای طبخ لازانیای گیاهی استفاده می‌کنند.

نخستین بار لازانیا در شهر بولونیا، در شمال ایتالیا طبخ شد و به سرعت جای خود را در آشپزخانه‌های ایتالیایی به دست آورد. در نوع سنتی این غذا، ورقه‌های لازانیا مستطیل‌شکل است و در قالب‌های مستطیلی نیز پخته می‌شود. امروزه از این غذا به‌عنوان یکی از نمادهای غذایی ایتالیا در کنار پاستا و پیتزا، یاد می‌کنند.

پیتزا مارگاریتا (Pizza Margherita)

پیتزا مارگاریتا (مارگریتا) نوعی غذای ایتالیایی ساده با شهرت جهانی است که انتخابی مناسب برای علاقه‌مندان به غذاهای گیاهی به شمار می‌رود. این پیتزا نخستین بار در سال ۱۸۸۹ میلادی در شهر ناپل (Naples)، در جنوب ایتالیا و به افتخار ملکه ایتالیا، «مارگاریتا دی ساوویا» (Margherita di Savoia) طبخ شد و از اصیل‌ترین غذاهای جنوبی ایتالیا است.

پیتزا مارگریتا با ریحان تازه، منبع عکس: ویکی مدیا، عکااس: jeffreyw

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: jeffreyw

مواد اصلی پیتزا مارگاریتا را سبزی ریحان، گوجه فرنگی و پنیر موزارلا تشکیل می‌دهند که روی خمیر پیتزا پخش می‌شوند. به خاطر ترکیب رنگی این پیتزا که به پرچم ایتالیا شباهت دارد، گردشگران و بسیاری از مردم ایتالیا از آن با عنوان نماد این کشور یاد می‌کنند.

پیتزا مارگاریتا از جنبه دیگری نیز در جهان شهرت دارد. طبخ پیتزای ناپل که مشهورترین نمونه آن پیتزای مارگاریتا است، در سال ۲۰۱۷ میلادی در فهرست آثار ناملموس ایتالیا در یونسکو ثبت شد. دولت ایتالیا در تلاش برای ثبت دیگر غذاهای سنتی کشور در این فهرست است.

تورتلینی (Tortellini)

تورتلینی در دسته غذاهای ایتالیایی با پاستا قرار دارد که با نام ماکارونی شکم پر نیز در نقاط مختلف جهان شناخته می‌شود. در هرکدام از شهرهای ایتالیا از مواد غذایی متنوعی برای پر کردن خمیر پاستای تورتلینی استفاده می‌کنند.

خمیر مثلثی تورتلینی و خمیر حلزونی تورتلینی، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: INRA DIST

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: INRA DIST

از گوشت گوساله و دیگر گوشت‌های قرمز تا آبزیان و انواع پرندگان، در طبخ سس داخل تورتلینی استفاده می‌شود. در رستوران‌های ایتالیا، تورتلینی در اندازه‌های بزرگ را همراه با پنیر و دورچین سبزیجات سرو می‌کنند و انواع کوچک این پاستا را نیز برای تهیه انواع سوپ به کار می‌برند. سرو تورتلینی در آب گوشت، ترکیب موردعلاقه شهروندان ایتالیا است.

نخستین بار تورتلینی در منطقه امیلیا رومانیا (Emilia Romagna)، در شمال ایتالیا و در نزدیکی بولونیا، ابداع شد و به مرور به سایر شهرهای ایتالیا رفت.

ریزوتو (Risotto)

ریزوتو به زبان ساده برنج ایتالیایی است؛ اما در واقع به تکنیک پخت نوع خاصی از برنج ایتالیایی، ریزوتو می‌گویند. این غذا ساختار نرم و خامه‌ای دارد و برای بسیاری افراد، انواع مختلف ریزوتو لذیذتر از پیتزاها و پاستاها هستند. 

ریزوتوی قارچ؛ منبع عکس: وب سایت cooking.nytimes.com؛ عکاس: Christopher Testani

منبع عکس: وب‌سایت cooking.nytimes.com؛ عکاس: Christopher Testani

ریزوتو نخستین بار در مزارع شمال ایتالیا و به‌خصوص اطراف شهرهای لمباردی (Lombardy) و پیمونت (Piedmont)، به عمل آمد و امروزه نیز کشتزارهای اصلی این برنج در مزارع اطراف شهر میلان (Milan) قرار دارند. تنوع غذاهایی که با ریزوتو پخته می‌شوند، بسیار بالا است. در شهر میلان پخت ریزوتو با آب گوشت و ترکیب آن با انواع پنیر رواج دارد.

یکی از غذاهای سنتی شهر میلان، ریزوتوی میلانی نام دارد که در آن، برنج ریزوتو را همراه با پنیر پارمزان، کره، پیاز و زعفران طبخ می‌کنند و وجه تمایز آن با دیگر ریزوتوها در استفاده از زعفران است. از دیگر مواد غذایی ترکیبی با ریزوتو در غذاهای ایتالیایی معروف می‌توان به کدو تنبل، قارچ، سوسیس و صدف اشاره کرد.

استیک فیورنتینا (Florentine steak)

استیک فیورنتینا یا استیک فلورانسی نوعی غذای ایتالیایی با گوشت گوساله است. این غذا نخستین بار در توسکانی (Tuscany) در مرکز ایتالیا طبخ شد؛ اما استقبال بازرگانان انگلیسی از این غذا در شهر فلورانس (Florence)، سبب نام‌گذاری این غذا به نام فلورانسی شد.

استیک فیورنتینا با برش نان و پنیر، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Tomascastelazo

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Tomascastelazo

در ایتالیا استیک فیورنتینا را با دستوری خاص طبخ می‌کنند که بر اساس آن نباید مدت زمان پخت این غذا بالا باشد، تا استیک آب‌دار بماند. از مواد اصلی مورد استفاده در چاشنی این استیک می‌توان به روغن زیتون اشاره کرد. برای دورچین استیک نیز از لوبیا، رازیانه، سیب‌زمینی و سایر سبزیجات استفاده می‌کنند.

پیتزا ناپولیتن (Neapolitan Pizza)

پیتزا ناپولیتن از غذاهای ایتالیایی معروف است که برای نخستین بار در شهر ناپل ابداع شد. این پیتزا نیز در دسته پیتزاهای با روش پخت مخصوص شهر ناپلی قرار دارد که شیوه طبخ آن‌ها در فهرست میراث ناملموس یونسکو ثبت شده است.

پیتزا ناپولیتن با ریحان؛ منبع عکس: وب سایت thepizzashop.ca؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت thepizzashop.ca؛ عکاس: نامشخص

پیتزا ناپولیتن نسبت به پیتزا مارگاریتا خمیر نازک‌تری دارد و در دمای بالا به‌مدت کوتاه پخته می‌شود. در مقابل پبتزا مارگاریتا را در دمای کم و به‌مدت طولانی می‌پزند که سبب افزایش قطر خمیر آن می‌شود. مواد اصلی روی پیتزا ناپولیتن گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، ریحان تازه و مشابه مواد روی پیتزا مارگاریتا است؛ اما بافت آن به‌دلیل پخت متمایز، با مارگاریتا تفاوت دارد. سس پیتزا مارگاریتا نیز در مقایسه با پیتزا ناپولیتن تندتر است.

در بیشتر رستوران‌های ایتالیا پیتزا ناپولیتن را در فرهای هیزمی طبخ می‌کنند. دمای بالای فر سبب تشکیل حباب در خمیر و ایجاد لکه‌های زغالی می‌شود. در این پیتزا میزان سس از پنیر پیتزا بیشتر است.

مرغ کاچیاتوره (Chicken Cacciatore)

غذاهای ایتالیایی با مرغ از غذاهای محبوب در سراسر جهان هستند. مرغ کاچیاتوره نیز از معروف‌ترین غذاها با گوشت سفید در ایتالیا است که چاشنی‌های متنوع، طعم متفاوتی به آن می‌بخشند. این غذا نخستین بار در بخش مرکزی ایتالیا و در منطقه توسکانی (Tuscany)، طبخ شد.

خوراک مرغ کاچیاتوره ایتالیا، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Evan Joshua Swigart

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Evan Joshua Swigart

بر اساس مدارک موجود در کتاب‌های تاریخچه آشپزی در ایتالیا، قدمت مرغ کاچیاتوره به دوره رنسانس می‌رسد و این غذا خوراک محبوب شکارچیان بوده است.

مرغ کاچیاتوره با ترکیب مرغ سرخ شده و آبدار، سس گوجه فرنگی تند و سبزیجات آماده می‌شود. این خوراک، غذایی محبوب برای روزهای جشن و مراسم خاص در کشور ایتالیا به شمار می‌رود و از گزینه‌های اصلی خانواده‌های ایتالیایی، برای مهمانی‌های خانوادگی است.

راویولی (Ravioli)

راویولی یکی از غذاهای ایتالیایی با پاستا است که از لحاظ ساختار شباهت زیادی به تورتلینی دارد. نخستین بار این غذا در شمال ایتالیا طبخ شد؛ اما بین شهرهای میلان (Milan)، منتوا (Mantua) و جنوا (Genoa) به‌عنوان زادگاه این نوع پاستا، اختلاف نظر وجود دارد.

برش مربعی پاستا راویولی، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: davide ragusa

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: davide ragusa

راویولی را با شیوه‌های مختلف طبخ و با سس‌های مختلف سرو می‌کنند. از رایج‌ترین چاشنی‌ها برای پخت این غذا می‌توان به سس‌های گوجه فرنگی و خامه اشاره کرد. در این نوع پاستا ورقه‌های ماکارونی را تا حد ممکن نازک می‌کنند تا پس از پخت ترد باقی بماند. 

راویولی سنتی را در آب گوشت می‌پزند و از پنیر و سبزیجات برای طعم‌دهی به آن استفاده می‌کنند. این پاستا جایگاهی ویژه میان مردم ایتالیا دارد و از غذاهای مورد توجه در جشن‌ها و مراسم رسمی مانند روز کریسمس است.

فوتوچینی پومودورو (Tomato Fettuccine)

فتوچینی پومودورو از غذاهای ایتالیایی با پاستا است که در دسته قدیمی‌ترین غذاهای این کشور قرار می‌گیرد. دستور پخت این پاستا بسیار ساده است و بنا بر نظر سرآشپزان ایتالیایی، فتوچینی پومودورو را می‌توان پاستای اصیل ایتالیا دانست.

فتوچینی با سس گوجه؛ منبع عکس: وب سایت contadina.com؛ عکاس: نامشخص

 منبع عکس: وب‌سایت contadina.com؛ عکاس: نامشخص

در زبان ایتالیایی، پومودورو به‌معنای گوجه فرنگی است و پاستای پومودرو نیز با سس قرمز گوجه فرنگی تهیه می‌شود. در پخت سنتی این پاستا از گوشت استفاده نمی‌کنند و به‌جز گوجه فرنگی، ریحان تازه و روغن زیتون نیز از مواد سس هستند.

قدمت فوتوچینی پومودورو به دهه ۱۸۰۰ میلادی بازمی‌گردد و نخستین بار این پاستا در ناپل (Naples)، طبخ شد.

آرانچینی (Arancini)

آرانچینی یا کوفته برنجی از محبوب‌ترین غذاهای ایتالیا است که بافتی ترد دارد. ریشه این غذا به جزیره سیسیل (Sicily)، در جنوب ایتالیا بازمی‌گردد و نخستین بار در زمان حکومت اعراب در این جزیره، پخته شد.

سه کوفته ایتالیایی آرانچینی در بشقاب سفید، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Missvain

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Missvain

با وجود اعتقاد برخی کارشناسان بر ریشه عربی آرانچینی، این غذا توسط کشاورزان جنوب ایتالیا و تنها با الهام از غذاهای عربی ابداع شده است و از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی ایتالیا محسوب می‌شود.

برای تهیه آرانچینی در نوع سنتی آن، از گوشت‌چرخ‌کرده، نخود فرنگی، پنیر، پودر سوخاری و روغن استفاده می‌کنند. سبک پخت این غذا نیز مانند دیگر غذاهای معروف ایتالیایی، در طول زمان تغییرات زیادی داشته است؛ اما در غذاخوری‌های محلی و رستوران‌های ایتالیا، هم‌چنان به شیوه سنتی طبخ می‌شود.

تیرامیسو (Tiramisu)

وقتی سخن از غذاهای ایتالیایی به میان می‌آید، پیتزاها و پاستاها تنها غذاهای محبوب در جهان نیستند. شاید بتوان دسرهای ایتالیایی را نیز در دسته غذاهای محبوب این کشور قرار داد. تیرامیسو از پرطرفدارترین دسرها در سراسر جهان است که افراد بسیاری را به کافه‌ها جذب می‌کند.

برش تیرامیسو در بشقاب سفید، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Sharon Chen

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Sharon Chen

تیرامیسو را می‌توان در کنار پیتزا و پاستا از نمادهای ایتالیا دانست. گرچه امروزه این دسر محبوب را با دستور پخت‌های متنوعی آماده می‌کنند، نوع سنتی آن هم‌چنان بیشترین طرفدار را در جهان دارد. این دسر بنا بر شواهد موجود، نخستین بار بین سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ میلادی در منطقه‌ای به نام ترویزو (Treviso)، در شمال ایتالیا و نزدیکی شهر ونیز (Venice)، تهیه شد.

تیرامیسو از ترکیب بیسکوئیت‌های ساوویاردی (savoiardi، نوعی بیسکوییت ایتالیایی)، قهوه اسپرسو، پنیر ماسکارپونه، شکر، تخم‌مرغ و پودر کاکائو تهیه می‌شود. این دسر انرژی بالایی دارد و به‌عنوان میان‌وعده مناسب است.

پاناکوتا (Panna Cotta)

پاناکوتا دسر ایتالیایی سبک و لطیفی است که حالت کرمی دارد. این دسر با شیر تازه تهیه می‌شود و برخلاف تیرامیسو، در دسته دسرهای سبک ایتالیایی قرار می‌گیرد. پاناکوتا را نیز مانند تیرامیسو می‌توان به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین دسرهای جهانی برشمرد که در بسیاری از کافه‌ها همراه با نوشیدنی سرو می‌شود.

پاناکوتا وانیلی در لیوان های کوچک، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Dan Kollmann

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Dan Kollmann

یکی از دلایل محبوبیت بالای پاناکوتا، تهیه راحت این دسر ایتالیایی است. در تهیه این دسر از مواد غذایی مانند خامه، شیر، شکر و ژلاتین استفاده می‌کنند. امروزه بسیاری از کافه‌ها و رستوران‌های جهان با افزودن عصاره‌های طبیعی از انواع میوه‌ها و طعم‌دهنده‌ها، انواع مختلف پاناکوتای میوه‌ای را به مشتریان خود ارائه می‌دهند.

پاناکوتای اصلی شیری است و طعم میوه‌ای ندارد. این دسر برای نخستین بار در شهر پیمونت در شمال ایتالیا تهیه شده و سپس به دیگر شهرهای ایتالیا رفته است.

پاستا حلقه ای با سس گوجه در کاسه، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Alice Wiegand

پاستا؛ منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Alice Wiegand

غذاهای ایتالیایی در ایران طرفداران زیادی دارند و رستوران‌های ایتالیایی متنوعی در ایران فعالیت می‌کنند. اگر از علاقه‌مندان غذاهای ایتالیایی معروف هستید و تجربه صرف این غذاها در هر کشوری را دارید، نظرات خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

عکس‌ کاور: منبع عکس: وب‌سایت foodnetwork.com؛ عکاس: Matt Armendariz

پرسش‌های متداول

بهترین غذاهای ایتالیایی کدامند؟

پیتزا پپرونی، پیتزا مارگاریتا، پیتزا ناپولیتن، پاستای چیکن آلفردو و همچنین غذاهایی مانند استیک فیورنتینا، مرغ کاچیاتوره، ریزوتو و آرانچینی، تعدادی از بهترین غذاهای ایتالیایی هستند.

غذای ایتالیایی رایج در ایران کدامند؟

از میان انواع غذا و دسرهای ایتالیایی می‌توان پیتزا پپرونی، پیتزا مارگاریتا، پاستا چیکن آفردو، لازانیا، تیرامیسو و پاناکوتا را به‌عنوان غذای ایتالیایی رایج در ایران نام برد.

[ad_2]

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا